Πρώτη ενότητα- Εισαγωγή/Αφόρμηση
από 12/4/21 έως 18/4/21

Στην ενότητα αυτή οι στόχοι είναι:

1)  Εξερεύνηση και καταγραφή των μουσικών προτιμήσεων των μαθητών, καθώς και προηγούμενων γνώσεων σχετικών με τη θεματολογία του μαθήματος.

2) Να κατανοήσουν οι μαθητές την έννοια "μουσικά είδη". 

3) Η αφόρμηση των μαθητών ώστε να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον τους για τις επόμενες ενότητες του μαθήματος.

Δραστηριότητες:

1) Δημοσκόπηση:

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρεις ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις μουσικές σου προτιμήσεις. Μπορείς να το συμπληρώσεις και να δεις τα αποτελέσματα των απαντήσεων των συμμαθητών σου!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVktnjUVuOEof8rmzupCJZezcFZQh_LGFrkPo-VY0p9tc5Rw/viewform?usp=sf_link

2) Πληροφορίες:

Στο εργαλείο "σύνδεσμοι", στην κατηγορία "άρθρα" θα βρεις ένα λήμμα από τη Wikipedia με τίτλο "Μουσικά είδη", στο οποίο περιγράφεται η έννοια "μουσικά είδη" και αναφέρονται μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Όταν το διαβάσεις, μπορείς να προχωρήσεις στις επόμενες δραστηριότητες. 

3) Παραδείγματα:

Στο εργαλείο "σύνδεσμοι", στην κατηγορία "διασκευές", θα βρεις ενδεικτικά βίντεο μουσικών κομματιών με τις διασκευές τους σε διαφορετικά μουσικά είδη. Μπορείς να τα παρακολουθήσεις.

4) Διερεύνηση προηγούμενων γνώσεων:

Στις ασκήσεις θα βρεις την άσκηση με τίτλο "Αναγνωρίζεις τα μουσικά είδη;". Απάντησε στις ερωτήσεις και δες ποια μουσικά είδη μπορείς να αναγνωρίσεις! 

5) Έρευνα:

Τώρα που πήρες μια ιδέα για την έννοια "μουσικά είδη", μπορείς να μπεις στον παρακάτω σύνδεσμο και να αναρτήσεις ένα μουσικό κομμάτι στην πρωτότυπη εκτέλεσή του και σε μία διασκευή σε διαφορετικό μουσικό είδος. Λεπτομερείς οδηγίες θα βρεις στα "Έγγραφα", με τίτλο "οδηγίες για το padlet":

https://el.padlet.com/popistamou76/8vx6asrhs5cv5km2