1ο Μάθημα
- Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 -

Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο μάθημα Εκπαιδευτικός σχεδιασμός και υλοποίηση περιβαλλόντων e-μάθησης!

1. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μάθημα θα βρείτε στην πρώτη σελίδα του μαθήματος στην ενότητα Πληροφορίες.

  • Το μάθημα βασίζεται στο παιδαγωγικό μοντέλο της ανεστραμμένης τάξης. Η ανεστραμμένη τάξη (Flipped Classroom) είναι ένα νέο παιδαγωγικό μοντέλο σύμφωνα με το οποίο ο παραδοσιακός τρόπος διδασκαλίας (μάθημα στο πανεπιστήμιο – εργασίες στο σπίτι) αντιστρέφεται σε (μάθημα στο σπίτι – εργασίες στο πανεπιστήμιο).
  • Η παράδοση του μαθήματος γίνεται  από τον εκπαιδευτικό μέσω βίντεο που έχει φτιάξει και τα οποία έχει αναρτήσει στο eclass. Το υλικό κάθε βδομάδας δίνεται στον φοιτητή 1 βδομάδα πριν το μάθημα, ώστε να έχει χρόνο να το επεξεργαστεί και να το κατανοήσει.
  • Ο φοιτητής παρακολουθεί με το δικό του ρυθμό την παράδοση του νέου μαθήματος, το οποίο περιέχει υπερσυνδέσμους σε video, ψηφιακές αφίσες, ιστοσελίδες κ.α. στον υπολογιστή ή το τάμπλετ του στο σπίτι και κρατά σημειώσεις για απορίες και παρατηρήσεις, συμπληρώνοντας κάθε βδομάδα ένα Ατομικό Σημειωματάριο.
  • Έπειτα, στην ηλεκτρονική τάξη ο φοιτητής είναι προετοιμασμένος (αφού έχει διαβάσει ήδη το υλικό) και καλείται να εκτελέσει δραστηριότητες (ατομικές και ομαδικές) με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή. 

 

2. Το 1ο Μάθημα θα ξεκινήσει στη 1 Οκτωβρίου και θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή ώρα 18:00-20:00 μέσω zoom. 

3. Στις 24 Σεπτεμβρίου θα λάβετε στα Έγγραφα ένα αρχείο με υλικό που πρέπει να μελετήσετε στο σπίτι ώστε να είστε έτοιμοι για συζήτηση και επίλυση αποριών κατά το πρώτο μας μάθημα!

4. Το link για το μάθημα είναι

Link: https://www.zoom12481924r3

 

Καλή αρχή!

Οι εκπαιδευτές του μαθήματος,

Α. Μωραΐτη, Κ. Καλύβας