Οργανόγραμμα Δραστηριοτήτων

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να κρατήσετε τις δικές σημειώσεις για την πορεία εξέλιξης του έργου σας κάνοντας χρήση πολύχρωμων χαρτιών post-it!

Post-it Αυτοκόλλητα Χαρτάκια 2051-U 51x51mm | Plaisio

Πίνακας Scrum για το "Έξυπνο Θερμοκήπιο"

Τι είναι ο "Πίνακας Scrum"

     Ο "Πίνακας Scrum" είναι ένας εικονικός ή φυσικός πίνακας με διαφορετικές στήλες που παρακολουθούν τελικά την πρόοδο ενός μεγάλου έργου ή εργασίας. 

Οι στήλες του πίνακα Scrum συνήθως χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες: Εκκρεμότητα, Εκτέλεση και Τέλος. Οι οργανισμοί έχουν συχνά πιο εμπεριστατωμένες στήλες με την ένδειξη: Απαιτήσεις, Δοκιμές, Σχόλια, Εργασίες Ολοκληρωμένες, Τελικό Αποτέλεσμα κ.λπ. Όλες οι εργασίες ξεκινούν από την πρώτη στήλη (Εκκρεμεί) και στη συνέχεια μετακινούνται προς τα εμπρός. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτός ο πίνακας ενημερώνεται σε καθημερινή βάση, για να βοηθήσει τις ομάδες και τους υπαλλήλους να είναι συγκεντρωμένοι και παρακινημένοι.

Ο πίνακας εργασιών Scrum προέρχεται από το πλαίσιο "Scrum" , όπου "οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν σύνθετα προβλήματα προσαρμογής, ενώ παράλληλα προσφέρουν παραγωγικά και δημιουργικά προϊόντα της υψηλότερης δυνατής αξίας". Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μετά, οι οργανισμοί έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το πλαίσιο για να βοηθήσουν στη διαχείριση μεγάλων έργων και, τελικά, να βελτιώσουν το περιβάλλον εργασίας και τις τεχνικές εργασίας τους.

 

Οφέλη από ένα Scrum Board

     Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση μιας πλακέτας scrum για κάθε τύπο ομάδας ή τμήματος. Αυτά είναι μερικά από τα πιο κοινά οφέλη που οδηγούν τις ομάδες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν πίνακες scrum και άλλους πίνακες εργασιών. Ένας πίνακας scrum:

  • Προωθεί την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της ομάδας. Τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να δουν τον πίνακα και να συζητήσουν πώς προχωρούν διάφορες εργασίες. Αυτή η συζήτηση μπορεί να βελτιώσει την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία.

  • Αυξάνει την ορατότητα της προόδου. Κάθε μέλος της ομάδας μπορεί να απεικονίζει συνεχώς την πρόοδο του έργου με έναν πίνακα scrum. Είναι εύκολο να δεις ποιες εργασίες έχουν γίνει και τι πρέπει ακόμα να ολοκληρωθεί. Η οπτική αναπαράσταση βοηθά τις ομάδες όχι μόνο να ακούν για την πρόοδο αλλά και να τη βλέπουν.

  • Υποστηρίζει τη δέσμευση κάθε μέλους της ομάδας. Αντί τα μέλη της ομάδας να εστιάζουν στα μεμονωμένα καθήκοντά τους, θα είναι πιο αφοσιωμένα στο συνολικό έργο. Με έναν πίνακα scrum, τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο μαζί ως ομάδα και όχι μόνο μεμονωμένα. 

Οι πίνακες Scrum παρέχουν πολλά οφέλη για μια ποικιλία διαφορετικών ομάδων και τμημάτων. Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας πίνακας scrum στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ότι όλο και περισσότερα μέλη της ομάδας συνεργάζονται από όλο τον κόσμο. Έτσι, ενώ ένας φυσικός πίνακας scrum λειτούργησε στο παρελθόν, πολλές επιχειρήσεις αναζητούν τώρα το επόμενο βήμα για πίνακες scrum: ψηφιακούς πίνακες scrum. 

Free Vectors | sticky note