Ομάδα 1η - "Κατασκευαστές"

Στην ενότητα αυτή θα βρείτε το υλικό που αφορά την ομάδα των κατασκευαστών. Το υλικό αυτό αφορά την έρευνα, την μελέτη και τελικά την κατασκευή ενός πρώτυπου θερμοκηπίου (μακέτα).

Isometric Greenhouse Set Vector Illustration Concept

Συνάντηση 1η

Στο σπίτι...

Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος Καταιγισμός Ιδεών Σχεδίαση Κατασκευή Κοινοποίηση της λύσης

 

"Καταιγιμός Ιδεών"

     Στο στάδιο του "Καταιγιμού Ιδεών" καλείστε αφού προηγουμένως έχετε προσδιορίσει το πρόβλημά σας και τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του, θα αρχίσουν να σχηματίζονται ιδέες. Ελάτε μαζί με την ομάδα σας να σκεφτείτε, να προτείνετε, να συζητήσετε και να συγκρίνετε ιδέες και λύσεις σχετικά με ορισμένα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε να έχει το προϊόν σας. Στο τέλος, αφού συζητήσετε επι αυτών, καλείστε να αποφασίσετε ποιές από αυτές τις ιδέες θα εφαρμόσετε ή με άλλα λόγια να επιλέξετε τη βέλτιστη λύση για κάθε επιμέρους πρόβλημα που αντιμετωπίσατε.

 

Brainstorm clipart. Free download transparent .PNG | Creazilla

Συνάντηση 1η (στο σπίτι)- "Κατασκευαστές"

 

Οι τύποι σκελετών ενός θερμοκηπίου

     Παρακάτω δίνονται εικόνες από δύο τύπους (σκελετούς) θερμοκηπίων, ενός τοξοτού και ενός αμφικλινούς αντίσοιχα:

     Αναζητήστε στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά, πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό σχετικά με επιπλέον τύπους θερμοκηπίων που υπάρχουν και καταγράψτε για τον καθένα αντίστοιχα τα πλεονεκτήματά και τα μεινονεκτήματά του. Προτείνεται η δημιουργία πίνακα. Ενδεικτικά, μπορείτε να αντλήσετε υλικό από τη σελίδα decorexpro.com

 

Παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η επιλογή του σκελετού

     Υπάρχουν δύο (2) σημαντικοί παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η επιλογή του σκελετού (τύπου) με τον οποίο θα κατασκευαστεί το θερμοκήπιο. Αυτοί είναι οι παρακάτω:

  1. ο τύπος των φυτών που πρόκειται να καλλιεργηθεί στο εσωτερικό του, και
  2. οι καιρικές συνθήκες της περιοχής

Να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες αυτούς για τους παραπάνω τύπους θερμοκηπίων που αναφέρατε. Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός;

 

Ας συνοψίσουμε...

     Με βάση τις παραπάνω αναζητήσεις σας επιλέξτε τον καταλληλότερο, για εσάς, τύπο θερμοκηπίου τον οποίο μάλιστα καλείστε και να κατασκευάσετε στη συνέχεια. Δικαιολογήστε την απάντησή σας με επιχειρήματα.

 

 

Συνάντηση 2η

Στην τάξη...

Συνάντηση 2η (στην τάξη)-"Κατασκευαστές"

 Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος Καταιγισμός Ιδεών Σχεδίαση Κατασκευή Κοινοποίηση της λύσης

 

Μέγεθος της κατασκευής

     Για την επιλογή του κατάλληλου μεγέθους του θερμοκηπίου σας αρκεί να αναλογιστείτε σε πρώτη φάση τον λόγο κατασκευής του. Επιπλέον, η κατασκευή σας θα πρέπει να έχει διαστάσεις οι οποίες θα σας επιτρέπουν να τοποθετείτε με άνεση τα χέρια σας  στο εσωτερικό της μιας και ενδεχομένως κάποιος/οι αισθητήρας/ες να βρίσκονται στο εσωτερικό του.

  Με βάση τα παραπάνω συζητήστε και επιλέξτε τις διαστάσεις που επιθυμείτε να κατασκευάσετε το θερμοκήπιο σας. Για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι:

  1. 60cm (μήκος), 40cm (πλάτος), 45cm (ύψος)
  2. 50cm (μήκος), 35cm (πλάτος), 40cm (ύψος)
  3. 40cm (μήκος), 30cm (πλάτος), 30cm (ύψος)
  4. ......... (μήκος), .......... (πλάτος), .......... (ύψος)

Measuring Scale Stock Illustrations, Cliparts and Royalty Free Measuring  Scale Vectors

 

Υλικά και εργαλεία κατασκευής του σκελετού

  • Αναζητήστε πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο σχετικά με τα υλικά και τα εργαλεία κατασκευής του σκελετού ενός θερμοκηπίου. 
  • Κάντε μία έρευνα αγοράς των υλικών αυτών και καταγράψτε τα σε έναν πίνακα δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν οικονομικό προυπολογισμό 

     

Στην αναζήτησή σας να λάβετε υπόψη σας:

      • το είδος του υλικού τον τρόπο συνδεσμολογίας του με την υπόλοιπη κατασκευή,
      • τον οικονομικό παράγοντα

 

Raw Materials Stock Vector Illustration and Royalty Free Raw Materials  Clipart

  Από τα παραπάνω υλικά και εργαλεία που αναφέρατε επιλέξτε, συζητώντας με την ομάδα σας, αυτά τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιήσετε εσείς για να κατασκευάσετε τον σκελετό του θερμοκηπίου σας. 

 

Στο σπίτι...

Συνάντηση 2η (στο σπίτι) "Κατασκευαστές"

 Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος  Καταιγισμός Ιδεών  Σχεδίαση  Κατασκευή  Κοινοποίηση της λύσης

 

Υλικά κάλυψης του σκελετού

  • Αναζητήστε πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο σχετικά με τα υλικά κάλυψης σκελετών θερμοκηπίων. Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματά τους;
  • Κάντε μία έρευνα αγοράς των υλικών κάλυψης και καταγράψτε τα σε έναν πίνακα δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν οικονομικό προυπολογισμό

Στην αναζήτησή σας να λάβετε υπόψη σας:

      • το είδος του υλικού και τον τρόπο συνδεσμολογίας του με τον σκελετό,
      • τον οικονομικό παράγοντα

Ενδεικτικά, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: gaiapedia.gr

 

Ναυλον 10μετρα 3ετη θερμοκηπιου κιτρινο 2900 180 μικρα παχος

  Από τα παραπάνω υλικά που αναφέρατε επιλέξτε, συζητώντας με την ομάδα σας, αυτό το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιήσετε εσείς για να καλύψετε το θερμοκήπιο σας.

 

 

Συνάντηση 3η

Στην τάξη...

Συνάντηση 3η (στην ΤΑΞΗ) - "Κατασκευαστές"

 Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος  Καταιγισμός Ιδεών  Σχεδίαση  Κατασκευή  Κοινοποίηση της λύσης

 

 

Ανοίγματα του θερμοκηπίου

     Βασικό σημείο σε ένα θερμοκηπίων υψίστης σημασίας είναι ο αερισμός του, για αυτό υπάρχουν παράθυρα αερισμού στις πλαϊνές πλευρές, ώστε να εξασφαλίζεται ο ελάχιστος εξαερισμός και η ανακύκλωση του όγκου του αέρα στο εσωτερικό του θερμοκηπίου. Στο πλάι, τα παράθυρα μπορούν να ανοίγουν και να λειτουργούν με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, μέσω του αερισμού επιδιώκεται ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας μέσα στο θερμοκήπιο πέρα από το επιθυμητό και οι διόρθωση της αναλογίας των διαφόρων συστατικών του αέρα, όπως στις συγκεντρώσεις των υδρατμών του διοξειδίου του άνθρακα κ.τλ. Τα βασικά ανοίγματα ενός θερμοκηπίου είναι οι πόρτες και τα παράθυρα! Συζητήστε και αναζητήσε πληροφορίες, αν χρειάζεται  σχετικά με τα παρακάτω:

Πόρτες

    • Πόσες πόρτες σκέφτεστε να έχει το θερμοκήπιο σας; Δικαιολογήστε την απάντησή σας
    • Σε ποιό/ά σημείο/α πρόκειται να τις τοποθετήσετε; Δικαιολογήστε την απάντησή σας
    • Τί διαστάσεις θεωρείτε πως πρέπει να έχει;
    • Από τι υλικό θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη;
    • Με ποιόν τρόπο θα την συνδέσετε με τον σκελετό του θερμοκηπίου;
    • Με ποιόν τρόπο θα την κάνετε να ανοιγοκλείνει με ευκολία;

Ενδεικτικό υλικό μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλίκ στον σύνδεσμο που ακολουθεί Κατασκευή πόρτας ενός θερμοκηπίου 

 

λ

Docer - Photographer profile

 

Παράθυρα

Για τα παράθυρα κάντε μία πρώτη γενική συζήτηση σε αυτό το στάδιο. Σε επόμενη συνάντηση θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε για αυτά με περισσότερη λεπτομέρεια.

    • Πόσα παράθυρα σκέφτεστε να έχει το θερμοκήπιο σας; Δικαιολογήστε την απάντησή σας
    • Σε ποιό/ά σημείο/α πρόκειται να τα τοποθετήσετε; Δικαιολογήστε την απάντησή σας

 

 Αφού συζητήσατε για τις παραμέτρους των ανοιγμάτων, μπορείτε να αποφασίσετε πως θα τα εντάξετε στην κατασκευή σας καθώς και τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε!

 

Στο σπίτι...

Συνάντηση 3η (στο ΣΠΙΤΙ) - "Κατασκευαστές"

 

     Ήρθε η ώρα να συγκεντρώσετε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά που θα χρειαστείτε προκειμένου να κατασκευάσετε τον σκελετό και τα ανοίγματα του θερμοκηπίου σας. Για δική σας ευκολία προτείνεται η δημιουργία λίστας με τη μορφή πίνακα.

Clipboard checklist clipart letters example gif - Clipartix

 

 

Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος  Καταιγισμός Ιδεών  Σχεδίαση  Κατασκευή  Κοινοποίηση της λύσης

"Σχεδίαση"

     Από την αρχή του χρόνου, τα σχέδια ήταν ένας τρόπος για να μοιραστείτε ιδέες με άλλους. Το να μπορείτε να περιγράψετε προφορικά την ιδέα σας είναι σημαντικό, αλλά τα σχέδια είναι αυτά που σας επιτρέπουν να δείξετε στους άλλους τι έχετε στη φαντασία σας. Οι λέξεις μπορούν μόνο να μεταφράσουν μια ιδέα στο μυαλό κάποιου άλλου - και αυτό επιτρέπει μια νέα ερμηνεία του πώς μπορεί να μοιάζει αυτή η ιδέα. Δεν θέλετε οι ιδέες σας να χαθούν στη μετάφραση!

  • Τώρα, όπως πολλοί, μπορεί να νομίζετε ότι δεν μπορείτε να σχεδιάσετε. Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι καλλιτέχνης για να μπορείς να ζωγραφίζεις. Αν και μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, το σχέδιο έχει να κάνει με τα βασικά και όπως οτιδήποτε άλλο στη ζωή—εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση!
  • Ο σκοπός του σχεδιασμού/μηχανικού σχεδίου είναι να μεταδώσετε τις ιδέες σας σε άλλους ανθρώπους με την απλούστερη δυνατή μορφή. Τα σχέδιά σας δεν χρειάζεται να είναι περίτεχνα ή φανταχτερά. Απλώς πρέπει να μεταφέρουν τις ιδέες σας σε άλλους μέσω απλών σχημάτων και συμβόλων.
  • Αυτό το βήμα συνδυάζει τη φάση του καταιγισμού ιδεών. Θα πρέπει να γίνει ένα σχέδιο και να επισημανθεί με κάθε μέρος ή υλικό στο σχέδιο. Η προσεκτική επισήμανση του σχεδίου θα βοηθήσει στο στάδιο της κατασκευής καθώς και θα σημειώσει πόσο από κάθε υλικό χρειάζεται

κιτ μηχανικού. σχέδιο κατασκευής. σχεδίαση και έγγραφα έργων. σύνολο  στοιχείων σχεδίασης Διανυσματική απεικόνιση - εικονογραφία από workspace,  workplace: 205229228

  Στο σημείο αυτό ήρθε η στιγμή να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο! Πιάστε μολύβι και χαρτί και αποδώστε τις ιδέες σας έτσι ώστε να δείξετε στους συμμαθητές σας πως φανταστήκατε πως θα μοιάζει το θέρμοκήπιο που πρόκειται να κατασκευάσετε στη συνέχεια.

 

 

Συνάντηση 4η

Στην τάξη...

Συνάντηση 4η (στην ΤΑΞΗ) - "Κατασκευαστές"

Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος Καταιγισμός Ιδεών Σχεδίαση Κατασκευή Κοινοποίηση της λύσης

 

"Κατασκευή"    

     Το στάδιο της "Κατασκευής"  αναμένεται να είναι και το αγαπημένο σας στάδιο σε όλο το έργο! Στο σημείο αυτό το σχέδιο που δημιουργήσατε στο προηγούμενο στάδιο μπορεί να ζωντανέψει. Ωστόσο, μπορεί να ανακαλύψετε ότι τα υλικά σχεδιασμού ή η σχεδιαστική τους λειτουργία ίσως να μην λειτουργούν όπως έχουν προγραμματιστεί και θα πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να γίνει ένα νέο σχέδιο σχεδίασης για να σημειωθούν οι αλλαγές. Το στάδιο της κατασκευής περιλαμβάνει επομένως τα παρακάτω δύο στάδια, το στάδιο της "Δοκιμής" αλλα και το στάδιο του "Επανασχεδιασμού". Στο πρώτο καλείστε να δοκιμάσετε εάν η κατασκευή σας είναι λειτουργική ενώ στο δεύτερο σε περίπτωση που δεν είναι καλείστε να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις-βελτιώσεις ώστε να καταστεί λειτουργική.

Team:Stanford/Engineering - 2020.igem.org

 

"Κατασκευή του σκελετού"

     Ας ξεκινήσουμε με την κατασκευή του σκελετού του θερμοκηπίου που επιλέξατε στο στάδιο "Καταιγισμός ιδεών". Για δική σας ευκολία ας αντιμετωπίσουμε τον σκελετό του θερμοκηπίου ως δύο ανεξάρτητους σκελετούς. Τον σκελετό της βάσης και τον σκελετό της οροφής.

Α. Σκελετός της βασης του θερμοκηπίου

  • Αρχικά, κατασκευάστε τη βάση του θερμοκηπίου σύμφωνα με τις διαστάσεις, τα υλικά και τα εργαλεία που έχετε αποφασίσει

 

Β. Σκελετός της οροφής του θερμοκηπίου

  • Αρχικά, έχοντας καταλήξει στον τύπο του θερμοκηπίου που θα κατασκευάσετε, γνωρίζετε ταυτόχρονα και το σχήμα της οροφής του. Εάν αυτή χρειάζεται επιπλέον βάση στήριξης, ξεκινήστε την κατασκευή της, ειδάλλως προχωρήστε απευθείας σε αυτήν. Χρησιμοποιήστε τα υλικά και τα εργαλεία που έχετε επιλέξει 

Wooden Toolbox Full Of Equipment Stock Illustration - Download Image Now -  Toolbox, Work Tool, Vector - iStock

Σημειώσεις:

  • Καθόλη τη διάρκεια κατασκευής της οροφής του θερμοκηπίου προτείνεται να έχετε στο μυαλό σας το επόμενο στάδιο της κατασκευής (τοποθέτηση κάλυψης), έτσι ώστε να μπορέσετε να προβλέψετε πιθανά λάθη, όπως τα σημεία τοποθέτησης των δοκών στήριξης της οροφής, κατά την κατασκευή του σκελετού της βάσης σας.
  • Σε όλο το στάδιο της "Κατασκευής" προτείνεται η λήψη φωτογραφιών στις οποίες θα αποτυπώνεται η εξέλιξη του έργου

 

 

Στο σπίτι...

Συνάντηση 4η (στο ΣΠΙΤΙ) - "Κατασκευαστές"

Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος Καταιγισμός Ιδεών Σχεδίαση Κατασκευή Κοινοποίηση της λύσης

 

Κάλυψη του θερμοκηπίου

  • Ήρθε η ώρα συγκενρώσετε τα υλικά και τα εργαλεία που έχετε αποφασίσει προκειμένου να τοποθετήσετε την κάλυψη στο θερμοκήπιο. Προτείνεται η δημιουργία λίστας έτσι ώστε να μην ξεχάσετε κάποιο
  • Συζητήστε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας σχετικά με τον τρόπο που θα συνδεθεί/κολληθεί το υλικό της κάλυψης με τον σκελετό της βάσης και της οροφής του θερμοκηπίου. Ποιά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε περίπτωσης;

Στην συζήτησή σας να λάβετε υπόψη σας:

      • το είδος του υλικού της κάλυψης,
      • τον οικονομικό παράγοντα

κόλλα Στοκ Εικονογραφήσεις, Vectors, & Clipart – (34,836 Στοκ  Εικονογραφήσεις)

 

Silicone gun clipart. Free download transparent .PNG | Creazilla

 

 

Συνάντηση 5η 

Στην τάξη...

Συνάντηση 5η (στην ΤΑΞΗ) - "Κατασκευαστές"

Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος Καταιγισμός Ιδεών Σχεδίαση Κατασκευή Κοινοποίηση της λύσης

 

Κατασκευή ανοιγμάτων

     Ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε να κατασκευάζετε τα ανοίγματα του θερμοκηπίου σας. Συγκεκριμένα, σε αυτή τη συνάντηση πρόκειται να κατασκευάσετε τον σκελετό της/των πόρτας/-ών με τη χρήση των υλικών και των εργαλείων που έχετε ήδη επιλέξει σε προηγούμενο στάδιο.  Συνεπώς:

  • Κατασκευάστε την/τις πόρτα/-ες σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχετε συζητήσει. Χρήσιμο επιπλέον υλικό μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδέσμο: Κατασκευή πόρτας θερμοκηπίου 

 

Τοποθέτηση κάλυψης 

    Σε αυτό το σημείο αφού έχετε ολοκληρώσει την κατασκευή του σκελετού της/των πόρτας/-ών, τοποθετήστε το κάλυμα σε αυτόν. Στο παραπάνω βίντεο απεικονίζεται ένας από τους διάφορους τρόπους που υπάρχουν για να κάνετε κάτι τέτοιο.

 

  Αφού έχετε ολοκληρώσει και με την τοποθέτηση του καλύματος είστε έτοιμοι να συνδέσετε την πόρτα στον υπόλοιπο σκελετό του θερμοκηπίου σας έτσι ώστε να ανοιγοκλείνει με ευκολία

Εξωτερικού σκελετού Φωτογραφίες Αρχείου, Royalty Free Εξωτερικού σκελετού  Εικόνες | Depositphotos

 

Στο σπίτι...

Συνάντηση 5η (στο ΣΠΙΤΙ) - "Κατασκευαστές"

Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος Καταιγισμός Ιδεών Σχεδίαση Κατασκευή Κοινοποίηση της λύσης

 

Παράθυρα και Μηχανισμός περιτύλιξης

     Βασικό σημείο σε ένα θερμοκηπίων υψίστης σημασίας είναι ο αερισμός του, για αυτό υπάρχουν παράθυρα αερισμού στις πλαϊνές πλευρές, ώστε να εξασφαλίζεται ο ελάχιστος εξαερισμός και η ανακύκλωση του όγκου του αέρα στο εσωτερικό του θερμοκηπίου. Στο πλάι, τα παράθυρα μπορούν να ανοίγουν και να λειτουργούν με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, μέσω του αερισμού επιδιώκεται ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας μέσα στο θερμοκήπιο πέρα από το επιθυμητό και οι διόρθωση της αναλογίας των διαφόρων συστατικών του αέρα, όπως στις συγκεντρώσεις των υδρατμών του διοξειδίου του άνθρακα κ.τλ. Τα βασικά ανοίγματα ενός θερμοκηπίου είναι οι πόρτες και τα παράθυρα! Συζητήστε και αναζητήσε πληροφορίες, αν χρειάζεται  σχετικά με τα παρακάτω:

Παράθυρα

    • Πόσα παράθυρα σκέφτεστε να έχει το θερμοκήπιο σας; Δικαιολογήστε την απάντησή σας
    • Σε ποιό/ά σημείο/α πρόκειται να το/τα τοποθετήσετε; Δικαιολογήστε την απάντησή σας
    • Τί διαστάσεις θεωρείτε πως πρέπει να έχουν;
    • Από τι υλικό θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα;
    • Με ποιόν τρόπο θα τα συνδέσετε με τον σκελετό του θερμοκηπίου;
    • Με ποιόν τρόπο θα τα κάνετε να ανοιγοκλείνουν με ευκολία;

 

Σίδηροκατασκευές - Χατζηκωνσταντίνου -Θερμοκήπια

 

 Αφού συζητήσατε για τις παραμέτρους των ανοιγμάτων, μπορείτε να αποφασίσετε πως θα τα εντάξετε στην κατασκευή σας καθώς και τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε. Προτείνεται η δημιουργία λίστας με τη μορφή πίνακα 

 

 

Συνάντηση 6η

Στην τάξη...

 

Συνάντηση 6η (στην ΤΑΞΗ) - "Κατασκευαστές"

Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος Καταιγισμός Ιδεών Σχεδίαση Κατασκευή Κοινοποίηση της λύσης

 

Τοποθέτηση κάλυψης στο θερμοκήπιο

Τοποθέτηση κάλυψης στα παράθυρα του θερμοκηπίου

     Προχωρώντας το έργο μας, ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε το κάλυμμα στα παραθυρα.

Προτείνεται να εργαστείτε ως εξής:

  • Κόψτε ένα επαρκές κομμάτι (για τις διαστάσεις του ανοίγματος) απο το υλικό κάλυψης
  • Ενσωματώστε στο επάνω άκρος του υλικού κάλυψης τον μηχανισμό που πρόκειται να το ανοιγοκλείνει (μηχανισμός περιτύλιξης)
  • Ξεκινήστε να το ενσωματώνετε στην κατασκευή από το τμήμα που θα είναι μόνιμα πακτωμένο στον σκελετό της βάσης του θερμοκηπίου
  • Κόψτε όσο υλικό σας περισσέψει
  • Το μόνο που μένει είναι να σκεφτείτε με ποιον τρόπο θα σταθεροποιήσετε τον μηχανισμό περιτύλιξης έτσι ώστε το παραθυρο να μπορεί να ανοιγοκλείνει όποτε είναι αναγκαίο. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το σκεφτείτε στο σπίτι σας 

 

  • ΝΑΥΛΟΝ ΦΥΛΛΟ ΠΛΑΤΟΣ: 2m, ΠΑΧΟΣ: 15μm (τιμή/κιλό) - GTC ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ

 

Τοποθέτηση κάλυψης στον "ουρανό" του θερμοκηπίου

     Στη συνέχεια είστε έτοιμοι να τοποθετήσετε το υλικό της κάλυψης και στον ουρανό του θερμοκηπίου.

Προτείνεται να εργαστείτε ως εξής:

  • Κόψτε ένα επαρκές κομμάτι από το υλικό κάλυψης 
  • Ξεκινήστε να το συνδέεται με τον τρόπο που επιλέξατε από τη μία πλευρά του θερμοκηπίου προς την άλλη
  • Να θυμάστε πως το υλικό θα πρέπει να τοποθετηθεί τεντωμένο
  • Κόψτε το υλικό που σας περισσεύει

Θέρμανση θερμοκηπίου με ξύλο: μέθοδοι εφαρμογής, πλεονεκτήματα και  μειονεκτήματα

 

Στο σπίτι...

Συνάντηση 6η (στο ΣΠΙΤΙ) - "Κατασκευαστές"

Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος Καταιγισμός Ιδεών Σχεδίαση Κατασκευή Κοινοποίηση της λύσης

 

Μηχανισμός περιτύλιξης

     Αφού έχετε τοποθετήσει τα παράθυρα στα πλαινό τμήματα του θερμοκηπίου, μένει να εξετάσετε τον τρόπο με τον οποίο θα στερεώσετε το παράθυρο όταν παραμένει κλειστό καθώς και όταν το ανοίγετε.

  • Αναζητήστε πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο σχετικά με το πως θα στερεώσετε τον μηχανισμό του παραθύρου στις κατάλληλες θέσεις κάθε φορά
  • Συγκεντρώστε τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία που θα χρειαστέιτε. Προτείνεται η δημιουργία πίνακα

 

Επαγγελματικά θερμοκήπια | Σαραντινός

 

 

Συνάντηση 7η

Στην τάξη...

Συνάντηση 7η (στην ΤΑΞΗ) - "Κατασκευαστές"

Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος Καταιγισμός Ιδεών Σχεδίαση Κατασκευή Κοινοποίηση της λύσης

 

Τοποθέτηση του θερμοκηπίου στο κόντρα πλακέ

     Στο στάδιο αυτό το θερμοκήπιό σας είναι έτοιμο να το τοποθετήσετε και να το σταθεροποιήσετε με ειδική κόλλα ή βίδες επάνω στο κόντρα πλακέ.

 

Δοκιμή & Αξιολόγιση του πρωτοτύπου

     Αφού πλέον έχετε δημιουργήσει το πρωτότυπο του σκελετού του θερμοκηπίου σας, ήρθε η ώρα να διαπιστώσετε εάν λειτουργεί όπως περιμένατε. Για το λόγο αυτό εργαστείτε ως εξής:

  • Ελεγξτε ότι ο σκελετός της βάσης και του ουρανού είναι σταθερός. Τί παρατηρείτε;
  • Ελέγξτε ότι το υλικό της κάλυψης έχει τοποθετηθεί σωστά. Τί παρατηρείτε;
  • Ελέγξτε ότι τα ανοίγματα (πόρτες και παράθυρα) λειτουργούν με τον αναμενόμενο τρόπο. Τί παρατηρείτε;

 

Evaluate Review Stock Vector Illustration and Royalty Free Evaluate Review  Clipart

 

Επανασχεδιασμός του πρωτοτύπου

     Μετά το στάδιο της δοκιμής και του ελέγχου πολύ πιθανό να έχετε εντοπίσει τυχόν αδύναμια σημεία στην κατασκευή σας. Σε αυτό το στάδιο πρόκειται να επανασχεδιάσετε την κατασκευή σας κάνοντας τις απαραίτητες βελτιώσεις. Συνεπώς, καταγράψτε τις σχετικές βελτιώσεις που αφουρούν:

  1. το σκελετό της βάσης του θερμοκηπίου
  2. το σκελετό του ουρανού του θερμοκηπίου
  3. το υλικό της κάλυψης του θερμοκηπίου και την τοποθέτησή του
  4. τα ανοίγματα (πόρτες και παράθυρα)
  5. οτιδήποτε άλλο αντιληφθήκατε καθόλη την παραπάνω διαδικασία

 

Redesign Stock Illustrations – 1,951 Redesign Stock Illustrations, Vectors  & Clipart - Dreamstime

 

Στο σπίτι...

Συνάντηση 7η (στο ΣΠΙΤΙ) - "Κατασκευαστές"

Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος Καταιγισμός Ιδεών Σχεδίαση Κατασκευή Κοινοποίηση της λύσης

 

"Κοινοποίηση της λύσης"

    Το πιο σημαντικό, κάθε επιτυχία πρέπει να μοιράζεται. Για να σημειώσουμε πρόοδο σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να εργαστούμε μαζί ως σύνολο. Έτσι, μοιραζόμαστε τις ιδέες, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες μας. Αφού ολοκληρώσατε και το στάδιο του "Επανασχεδιασμού" της λύσης, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το τεχνούργημα του θερμοκηπίου, είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να μοιστείτε την εμπειρία σας και με άλλα άτομα της ηλικίας σας και όχι μόνο. 

  Δημιουργήστε μία παρουσίαση PowerPoint, στην οποία θα περιγράφετε όλη την πορεία υλοποίησης της κατασκευής σας από τον προσδιορισμό του προβλήματος και των παραμέτρων του έως και τον επανασχεδιαμό του έργου σας. Στην παρουσίασή σας μπορείτε να προτείνετε και διάφορες ιδέες επεκτασιμότητας της κατάσκευής σας. Τέλος, παρουσιάστε την στην ολομέλεια της τάξης σας.

 

Δημιουργία απλής παρουσίασης στο PowerPoint | TechTeacher

 

Εισαγωγή στη δημιουργία ενός Flyer

Τί είναι το Flyer;

   Ένα flyer είναι συνήθως ένα ενιαίο έντυπο φύλλο που χρησιμοποιείται για να επιστήσει την προσοχή σε ένα γεγονός, μια υπηρεσία, ένα προϊόν ή μια ιδέα. Ένα flyer περιέχει συνήθως ένα πολύ απλό μήνυμα που μπορεί να μεταφερθεί γρήγορα. Ένα φυλλάδιο γενικά εκτυπώνεται σε μέγεθος χαρτιού Α6 , Α5 ή Α4 για να διατηρεί το κόστος του χαμηλό, αν και τα flyers μπορούν να δημιουργηθούν σε οποιοδήποτε μέγεθος που κρατάει χαμηλό το κόστος. Επίσης, η εκτύπωση συνηθίζεται να είναι στη μία πλευρά του χαρτιού, αν και δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι τα flyers δεν μπορούν να εκτυπωθούν και στις δύο πλευρές.

Ανάλογα με τον τρόπο χρήσης τους, τα flyers αναφέρονται μερικές φορές ως φυλλάδια χειρός, και αυτό εξαιτίας του τρόπου που διαμοιράζονται, μιας και διανέμονται συνήθως με το χέρι σε μέρη όπου μπορούν να συγκεντρωθούν ή να περάσουν πελάτες ή άτομα, όπως μία εμπορική έκθεση ή κάποιο άλλο δημοφιλή χώρο. Επίσης, τα flyers μπορούν να διπλωθούν και να τοποθετηθούν σε ετικέτες σαν ένα αυτοκόλλητο κομμάτι (γνωστό και ως “mailer”) ή να συμπεριληφθούν σε ένα φάκελο. Τα flyers μπορούν να εκτυπωθούν με οποιοδήποτε χρώμα μελάνης, αν και η πλήρης έγχρωμη εκτύπωση είναι η πιο δημοφιλής δεδομένου ότι ο σκοπός ενός φυλλαδίου είναι να τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη έτσι ώστε να το διαβάσει.

Έναflyer έχει συνήθως σχετικά μικρή διάρκεια ζωής. Συνήθως χρησιμοποιείται για να ανακοινώσει ένα μοναδικό event όπως ένα opening ή μια ειδική προσφορά. Έτσι, το χαρτί που χρησιμοποιείται για τα φυλλάδια δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι παχύ. Ωστόσο, ένα flyer μπορεί να εκτυπωθεί και σε παχύτερο χαρτί για να γίνει πιο ανθεκτικό, όταν περιέχει πληροφορίες που θα επαναλαμβάνονται, όπως π.χ. τις προδιαγραφές ενός προϊόντος ή οδηγίες.

 

Business Flyer Vector Art, Icons, and Graphics for Free Download

 

Συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε τον σχεδιασμό του φυλλαδίου σας

  • Εστιάστε σε ένα βασικό μήνυμα. Αν προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε πάρα πολύ με ένα φυλλάδιο (Αυτοί είμαστε!)
  • Συμπεριλάβετε μια σαφή παρότρυνση για δράση
  • Βεβαιωθείτε ότι η σχεδίαση του φυλλαδίου σας είναι επώνυμη
  • Χρησιμοποιήστε ένα πρότυπο
  • Σχεδιάστε έχοντας κατά νου το κοινό σας
  • ναζητήστε τρόπους για να επαναπροσδιορίσετε το φυλλάδιό σας
Helpful Tip Images – Browse 17,202 Stock Photos, Vectors, and Video | Adobe  Stock
 

Τι πρέπει να συμπεριλαμβάνει το φυλλάδιο σας;

     Προτού επεξεργαστείτε το προτότυπο φυλλαδίου της επιλογής σας ή δημιουργήσετε ένα από την αρχή, το σχέδιό σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής: 

  • Το λογότυπο της επωνυμίας σας
  • Ένας πιασάρικος τίτλος
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησής σας
  • Το όνομα της εταιρίας σας
  • Ειδικές προσφορές όπως κωδικοί κουπονιών, εκπτώσεις, λεπτομέρειες πώλησης και άλλες σχετικές πληροφορίες, όπως το όνομα του χώρου (εάν υπάρχει εκδήλωση)
  • Εντυπωσιακά γραφικά που αντηχούν με το μήνυμα στο φυλλάδιό σας
  • Μια κύρια παρότρυνση για δράση, όπως μια πρόσκληση για σάρωση ενός κωδικού QR, επίσκεψη σε μια διεύθυνση URL ή οδηγίες σχετικά με την ενέργεια που πρέπει να κάνετε στη συνέχεια

 

Πως να δημιουργήσεις ένα flyer;

     Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να δημιουργήσετε ένα flyer, είτε χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο είτε σχεδιάζοντάς το από την αρχή. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε έτοιμα πρότυπα που μπορείτε να βρείτε, να επιλέξετε, να επεξεργαστείτε,να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε από διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά, κάποιες από αυτές είναι οι παρακάτω:

  Κάντε εγγραφή και περιηγηθείτε σε κάθε μία από αυτές και ανακαλύψτε τις δυνατότητες τους.

Για το πως να δημιουργήσετε ένα τέτοιο φυλλάδιο μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σχετικό βίντεο στο Canvas. H λογική είναι παρόμοια και στα υπόλοιπα προγράμματα. Κάντε κλικ εδώ

 

 

Συνάντηση 8η 

Στην τάξη...

Συνάντηση 8η (στην ΤΑΞΗ) - "Ολομέλεια"

Πορεία υλοποίησης του έργου:

Προσδιορισμός του προβλήματος Καταιγισμός Ιδεών Σχεδίαση Κατασκευή Κοινοποίηση της λύσης

 

Δημιουργία ενός Flyer

     Στο σημείο αυτό πρόκειται να δημιουργήσετε ένα flyer (φυλλάδιο) με σκοπό την παρουσίαση και την προώθηση του "έξυπνου" θερμοκηπίου σας στο κοινό. Το κοινό σας μπορεί να περιλαμβάνει τους μαθητές του σχολείου σας αλλά και μία επιχείρηση που εμπορεύεται Stem projects. Για το λόγο αυτό εργαστείτε ως εξής:

  • Επιλέξτε το πρόγραμμα σχεδίασης του φυλλαδίου σας
  • Επιλέξτε ένα έτοιμο πρότυπο σχεδίασης ή δημιουργήστε το δικό σας από την αρχή
  • Εργαστείτε ομαδικά
  • Προσθέστε τις απαραίτητες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό
  • Αποθηκεύστε το
  • Εκτυπώστε το

Brochure Copywriting Marketing Design - Brochure Clipart Png , Free  Transparent Clipart - ClipartKey

Σχεδιάστε το φυλλάδιο σας από κοινού

     Θέλετε να δουλέψετε στο φυλλάδιό σας από κοινού; Κανένα πρόβλημα. Με τις περισσότερες πλατφόρμες όπως για παράδειγμα την Canva, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα και να εργαστείτε μαζί στο φυλλάδιό σας σε πραγματικό χρόνο. Παίξτε με τα χρώματα, το σχέδιο, αφήστε σχόλια και εμπνεύστε ο ένας τον άλλον για να δημιουργήσετε ένα φυλλάδιο που ξεχωρίζει στο διαδίκτυο και στην πραγματική ζωή.

 

Flyers Png PNG Images | PNG Cliparts Free Download on SeekPNG