Δυνατότητες και ασφάλεια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Επιμέρους δυνατότητες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (επισύναψη αρχείων, καταλόγοι διευθύνσεων - address book), θέματα ασφαλείας (ιοί, phishing, spam).

Καταιγισμός ιδεών Γλωσσάρι - Όροι ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Εξετάστε το σχετικό γλωσσάρι και συζητήστε τους διάφορους όρους, την σημασία τους, το σκοπό τους, και παραδείγματα όπου συναντώνται. Ύστερα ερευνήστε και προτείνετε άλλους σχετικούς όρους που θα μπορούσαν να προστεθούν στο γλωσσάρι. Αναφέρετε τις προτάσεις σας ως σχόλια σε αυτήν την ανάρτηση.

Παιχνίδι ρόλων Προσομοίωση phishing attacks

Στην συγκεκριμένη συνομιλία, θα χωριστείτε σε δύο ομάδες χρηστών, εκ των οποίων:

  • μια ομάδα θα είναι Phishing Attackers, και θα στέλνουν μηνύματα που θα προσομοιάζουν phishing emails (π.χ. από τράπεζες, καταστήματα, δημόσιους οργανισμούς κλπ).
  • η άλλη ομάδα θα είναι οι παραλήπτες, και θα απαντούν σχολιάζοντας την πιστότητα των emails, τρόπους ανίχνευσης της επίθεσης, καθώς και τρόπους που θα μπορούσε να γίνει πιο πειστικό το μήνυμα. Η πρώτη ομάδα θα χρησιμοποιεί αυτό το feedback για να βελτιώσει τα επόμενα μηνύματα που θα στείλει.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται να στείλετε τα μηνύματα ως συνέχεια σε αυτή την συνομιλία, και όχι ως πραγματικά email. Όπου θέλετε να εισάγετε συνδέσμους στα phishing μηνύματα, εισάγετέ τους ως απλό κείμενο (όχι ως πραγματικούς συνδέσμους).

Αξιολόγηση Δυνατότητες και ασφάλεια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας