ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Παναγιώτα Σκουλούδη

Περιγραφή

Η Μόδα και η και η επίδρασή της στη Δημιουργία του ενδύματος

 

Ο σχεδιασμός αποτελεί ένα από τα βασικά και αρχικά στάδια της παραγωγής ενδυμάτων και πάνω στο σχεδιασμό στηρίζεται και  η  επιτυχία  της  εταιρείας  κάθε σαιζόν μιας  και  στη  βιομηχανία μόδας   τα προϊόντα αλλάζουν πολύ συχνά, και ο καλός σχεδιασμός τους     είναι το  βασικό στοιχείο που θα  κάνει      τον καταναλωτή να αγοράσει  το προϊόν. Οι καταναλωτές στην σημερινή εποχή είναι πολύ ενημερωμένοι για   τις τάσεις της μόδας και ξέρουν ακριβώς τι ζητούν. Ο σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει την πληροφόρηση για τις τάσεις της μόδας, την σύλληψη του προϊόντος, τον σχεδιασμό, και την δημιουργία του πρωτότυπου μοντέλου – ράψιμο δείγματος.

 

Ενότητες

Σχεδιασμός: Είναι η  περιγραφή καινούργιων μοντέλων σε χαρτί, η οποία προκύπτει από μελέτες/έρευνες αγοράς για τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Με τον όρο "Προδιαγραφές" εννοούμε όλες εκείνες τις λεπτομέριες που περιγράφουν πως πρέπει να κατασκευαστεί ένα ένδυμα ή αξεσουάρ .Το σημαντικότερο υλικό στην παραγωγή ετοίμων ενδυμάτων είναι το ύφασμα.

Ο τάσεις μόδας ειναι: Κοινωνικές- περιβαλοντικές. Κι στις δυο περιπτώσεις επιρεάζονται από τις γενικότερες εξελίξεις, τις κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές αλλαγές καθώς και τις περιβαλλοντικές επιρροές καθώς και τις επιρροές από την τεχνολογία.

Η Ενημέρωση σε θέματα μόδας γίνεται με περιοδικά, τις εκθέσεις υφασμάτων,το διαδίκτυο και τα ταξίδια.

 Συλλογή ενδυμάτων ονομάζεται μία πολύ συγκεκριμένη σειρά από ρούχα, τα οποία ανταποκρίνονται σε ανάγκες ενός

συγκεκριμένου κοινού ή αλλιώς ομ΄δας στόχου,καταναλωτών.